W CosmosApp: Ustawienia → „Usuń moje konto i dane”, a następnie potwierdź. Spowoduje to trwałe usunięcie wszystkich Twoich danych na serwerze (profil, historia rozkładów tarota, status premium, rejestracja powiadomień) oraz danych lokalnych na urządzeniu. Tej czynności nie można cofnąć.
Jeśli nie masz dostępu do aplikacji, wyślij wniosek o usunięcie e-mailem na adres cosmosapp.contact@gmail.com, podając dane identyfikacyjne (adres e-mail Google używany w aplikacji). Wnioski są rozpatrywane w ciągu 30 dni, a ich realizacja zostaje Ci potwierdzona.
Zachowywany rejestr: rejestr transakcji zakupu w aplikacji (token zakupu Google Play, produkt i data) jest przechowywany w celu weryfikacji zwrotów/nadużyć oraz wypełnienia obowiązków prawnych. Rejestry udostępnionych obrazów są usuwane automatycznie w ciągu 30 dni. Rejestry, których przechowywanie jest wymagane przez prawo, mogą być przechowywane przez okres wymagany przez obowiązujące przepisy; wszystkie pozostałe dane osobowe są usuwane.